שלום רב, אני משתמש עיוור הנעזר באופן קבוע באפליקציית Waze לצורך ניווט ותכנון נסיעות. אני משתמש במכשיר Android ובקורא המסך TalkBack. לצערי,
שלום רב,
אני משתמש עיוור הנעזר באופן קבוע באפליקציית Waze לצורך ניווט ותכנון נסיעות. אני משתמש במכשיר Android ובקורא המסך TalkBack.
לצערי, קיימות כיום מספר בעיות נגישות באפליקציה שמקשות מאוד על השימוש בה באמצעות TalkBack, ואשמח אם תוכלו לטפל בהן בעדכונים
הקרובים.
ראשית, כאשר אני נכנס לאפליקציה, אזורים רבים בממשק אינם נגישים בצורה מלאה לקורא המסך. הדבר מורגש במיוחד במפה ובמידע על מקומות הנמצאים בסביבה. כמשתמש עיוור, חשוב לי מאוד להיות מסוגל לעבור באמצעות TalkBack בין מקומות הנמצאים בקרבתי, לשמוע את שמותיהם ולקבל עליהם מידע, אך כיום חלק גדול מהמידע הזה אינו נגיש.
בנוסף, קיימת בעיה בחוסר אחידות בשפה. למרות שהאפליקציה מוגדרת לעברית, חלק מהתפריטים והאפשרויות מוצגים או מוקראים באנגלית וחלקם בעברית.
לשם השוואה, בגרסת Waze במכשירי iPhone חוויית הנגישות טובה יותר בנושאים אלה: התפריטים זמינים בעברית בצורה מלאה יותר, וגם המידע על מקומות בקרבת המשתמש נגיש יותר באמצעות קורא המסך V
oiceOver.
Waze היא אפליקציה חשובה ושימושית מאוד גם עבור אנשים עיוורים. אודה לכם מאוד אם תוכלו לשפר את התמיכה ב-TalkBack ובשפה העברית, ולהנגיש את המפה, המקומות בסביבה ושאר רכיבי הממשק כך שמשתמשים עיוורים יוכלו לקבל מידע על סביבתם ולתכנן מסלולי נסיעה באופן עצמאי, נוח ושוויוני.
תודה רבה על ההתייחסות ועל המשך העבודה לשיפור הנגישות של Waze.